Ei vipata tassut ei, eikä kurisuta....

 

 

Keittiön ikkunaan ilmestyi tässä menneellä viikolla mielenkiintoinen ritiläsysteemi. Ritiläjutun läpi avautui aivan uusi hajumaailma minulle - voin nuuskutella ulkoisia tuoksuja ja kuunnella pihalintujen laulantaa. Näen ja kuulen myös paremmin mitä paimensukuiset alamaiseni pihalla puuhastelevat.

Tässä yhtenä päivänä silmittelin Niehku-ystäväni ja Pehmo-Nallen kanssa - "rusakkojen" ;), Viisas - musta oli livennyt omille jutuilleen pihan perälle.

Niin tuo ritiläjuttu on talon isännän oivallus, joka kirvoitti raikuvat naurahdukset, kun talon pojista nuorin kotiutui. No mamma oli muistutellut miesväelle, että ikkunaan pitää saada saaganpitävä tuuletusverkko: kaiketi epäilivät, että onnistuisin tavanomaisen hyttysverkon läpi tunkeutumaan ulos, joten varmuuden vuoksi isäntä päätti sitten tehdä vähän kestävämmän version! Nyt on ritilä -- hehheh.... :)

Ja kun ei kerran tassut vipata, niin on aikaa viettää kissanpäiviä. Aina löytyy sopiva saagankokoinen kolonen. Ette muuten takuulla arvaa, missä makoilen ..... ihan huippupaikka!

... sohva nyt on tietenkin aina varma valinta...

Niin ja vielä kesänvietosta: leikkimieleni on muuten jälleen palannut oikein mukavasti. Päiväunien vieton lomassa ehdin juoksennella sulkalelujeni ja hiirieni perässä sekä leikkiä muutamat painimatsit Niehku-ystäväni kanssa päivän mittaan. Aivan selkeästi leikkimieleni lisääntyi, kun mamma lopetti niiden perjantainamien tarjoilun. 

Perjantainamien asemasta nautiskelenkin nyt päivittäin kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä - pitäisi kuulemma edistää taasujen vipatuksen ilmaantumista. Kasvattaja-mummini oli saanut luotettavalta taholta vinkin ja mammahan kipaisi tietenkin samantien ostoksille. Se kyllä haisee ja maistuukin aika hirveältä, mutta koska olen Saaga, niin nautiskelen sen reippaana tyttönä. Niehku-ystäväni oli aika osaaottavan näköinen, kun mamma sitä minulle ekan kerran tarjoili. Naukuilinkin myöhemmin ystävälleni, että odotahan vaan, jos et aloita juoksujasi suunnitellun odotettuun aikaan, niin varmasti saat pullosta osasi sinäkin! 

Joten Oskari virittelehän vain lemmenserenadejasi valmiiksi - kyllä ne minun taasuni kohta varmasti vipattavat!

Vipatusta odotellessa voinkin taas välillä vetäistä pienet unoset...